Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
OLMAYAN BİR UNVAN ?
ALINTI: HANS AIBERG
Uzun bir zaman önce İngiltere'de çıkan "Unexpected" dergisinin yazarlığını yapmıştım. Bu derginin "Türkiye" haklarını Karacan yayınları aldı ve "Bilinmeyen" adıyla yayınladı. Bir rastlantıdır ki, aynı derginin Türkçe versiyonunda da " Ata Nirun " yönetiminde bana teklif geldi.
Uzun bir süre birlikte çalıştık ve gayetle samimi olduk. Ata Nirun daha sonra Karacan yayınlarıyla anlaşamayarak, birlikte götürdüğü malzemeyle yeni bir dergi olarak Fokus'u çıkardı.
Fokus, "Ben onları sertçe uyarana kadar" yazılarımı imzasız olarak yıl boyu yayınladı. Daha sonra bu yazıların kaldırılma garantisini veren Ata Nirun ve bayan yönetmen bu sözlerini tuttularsa da "Bıraktığım söylem ve fikirlerle ve Unexpected/Bilinmeyen dergisiyle harmanlayarak”, ister istemez hep Hans'ı yaşattılar... Ata Nirun 'a bu konuları dilediğiniz gibi sorabilirsiniz, çünkü o dosttur ve benim, çağımızdaki tek majisyen olduğumu söyleyecek kadar da tutkundur.
O dokümanlarda ve çalışma dosyalarında, benim Hawking'i kucaklamış ve o da bana tam sarılmış bir kompozisyonda bir fotoğrafımız bile vardı ve dergide kullanılacaktı. O malzeme benim Pompeii'nin gizemleri çalışma dosyamda vardı. Ben daha sonra İndonezya'ya gittiğimde, Ata , işten ayrılmış ve İzmir'e evine taşınmış. Sevgili Ata Nirun bu dosyanın "Taşınma" sırasında kaybolduğunu söyledi. O dosya oldukça kalındı ve Hawking ile BİRLİKTE kaleme alınmış konuları da içeriyordu. (Pompeii adı, TEKİLLİKLER çalışmasını gizlemek içindi.) http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=aiberg+ata+nirun &meta=
SORU: Alperen
Merhaba Ata Bey. Size bir sorum olacak. Hans Aiberg hakkındaki düşünceniz nedir? İyi çalışmalar.
CEVAP: M. ATA NİRUN
Kendini yanlış anlatan üstün zekalı, sıradışı bir adam. Eğer ille de bir Alman olmaya kalkmasaydı, bir çok prof'dan üstün olan zekasını ille de olmayan bir ünvanla kısıtlamasaydı bugün Türkiye ve tabii ki bizler ondan çok daha fazla yararlanacaktık. Geçmişte beraber çalıştık ve çok önemli adımlar attık ama ne yazık ki umduğumuz gibi sonuçlanmadı ve bence kendini ziyan etti...
M. Ata Nirun
Ata Nirun'un sitesi: http://www.bilinmeyen.com
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|