Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar.
Hz. İsa'nın babasız dünyaya gelmesinde mucize aramadan önce hikmetine bakmak lazım. Yahudilere göre peygamber, Hz. Davut soyundan olması gerekti. Hz. İsa; ne Yahudi asıllıydı, nede Hz. Davut soyundan geliyordu. Düşünürseniz Hz. İsa'nın hiçbir milletten olmadığını, evrensel olduğunu görürsünüz. Hz. İsa'nın durumu, peygamberliğin Yahudilerden çıkmasını temsil eder. Bu yüzden Yahudilerden büyük tepki almıştır. Onlara göre din de, peygamberlik de kendilerinindi..
sayın imsak. bey çok değerli bir konuya değinmişsiniz.. bence meselenin kırılma noktası bu.. evet hz isa .. ne babasız nede baba olmadan doğdu. bunlar israil uydurması ve kuranı da böyle meal ettirdiler. israil üstün ırknı allah deşifre ediyor aslın da ama; gel görki nerden nere gitti. bizlerde sanıyoruzki. hz meyrem bölünerek üredi. baba yok ee baba kim ..? ondan sonra neymiş mesih olarak inecekmiş. ee. gelde inanma. babasız doğdu belki kıyamete yakın gelebilir. ey nasrettin hoca senide anmadan yapamıyorum...
hoca koşusundan bir kazan almış. geriye iki kazan vermiş komşusu hayırdır. demiş. hoca senin kazan doğurdu.. adam sevinmiş. iki gün sonra tekara kazanı istemiş. almış. .. bir hafta geçmiş. hoca kazanı getirmiyor. adam gidip hocaya şu benim kazan nerde .. demiş. hocada sorma senin kazan öldü.. adamm, ya hoca kazan ölürmü hiç. hocada; ya be adam sen kazanın doğurduğuna inanırsında öldüğüne neden inanmazsın. ... evet bizdeki hz isa olayıda bundan farkı yok.... eğer babasız doğduğuna inanıryorsak kıyamete yakın gökten ineceğinede inanacağız...
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|